1. Nagy ház bemutatása
  2. Kis ház bemutatása   

Heves megye délkeleti szélén, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye határán fekszik.
1973.-ban építették fel a Kiskörei Erőművet a duzzasztógáttal a tiszai áradások szabályozása és az Alföld jobb vízellátása végett.
Feltöltése az 1990.-es években fejeződött be, területe így 127 km² lett. Hossza 27 km, átlagos mélysége 1,3 méter, legmélyebb pontján 17 méter. 43 km²-nyi sziget található benne.

Programok a Tisza-tónál

Ökocentrum látogatás
Elsősorban őshonos állatokat bemutató turisztikai látogatóközpont, melynek fő látványossága Európa legnagyobb édesvizi akváriumrendszere.

Tisza-tavi csónaktúrák
Motorcsónakos, vagy akár kenus túrák tapasztalt vezetőkkel a Tisza-tó vadregényes, náddal övezett vizén.

Tanösvény látogatás
Tanösvény séták, madármegfigyelő tornyok, csónakos átszállással melyek bemutatják a Tisza-tó fantasztikus madár és növényvilágát.

Kerékpár túrák
Választható hosszúságú és negézségű kerékpáros túrák, melyek a Tisza-tavat körbeölelő, kiépített kerékpárutak használatával, gyönyörű látványvilággal örvendeztetik meg a kerékpározás szerelmeseit.

Horgászat
A Tisza-tó adottságait, élővilágát tekintve egész évben nagyszerű célpontja lehet a szenvedélyes horgászoknak. Számos halfaj fogható az év minden időszakában.

Vadászat
Érvényes vadászati engedéllyel rendelkezők a Tisza-tó környezetében is hódolhatnak szenvedélyüknek. Nagyvadfajok (őz, vaddisznó) és apróvadfajok (nyúl, fácál, lúd, stb.) is vadászhatók különböző vadásztársaságok szervezett vadászati rendezvényein.

Strand- és termálfürdők
A Tisza-tavat körülölelő településeken kijelölt strandok, illetve termál- és gyógyfürdők is találhatók.

Egyéb nevezetességek, melyek kicsit távolabb, de elérhető közelségben vannak:

Egri borvidék látogatás
Poroszlótól néhány kilóméteres távolságban a világhírű Egri Borvidék várja vendégeinket. A Szépasszony Völgyben borkóstolók, bortúrák és egyéb gasztronómiai ínyencségek várják.

Hortobágy
A Kilenc lyukú híd, a Csárda a lovaskocsi és csikó bemutatók kedvelt programok, melyekért érdemes egy kis időt utazásra szánni.